Puszysty, waniliowy omlet bezglutenowy

Dla mnie śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, dlatego staram się by było "na wypasie". Przejedzona owsiankami, ciągle szukam tego idealnego przepisu na idealne śniadanie, no i chyba znalazłam!

Przedstawiam Wam króla, Omlet waniliowy, niezwykle delikatny, ale zarazem sycący dzięki dużej ilości białka.

Składniki na omlet:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do posmarowania patelni

Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, wylewamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron.

Składniki na twarożek:
  • 100g sera twarogowego chudego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka erytrytolu
  • kilka kropli olejku waniliowego
  • łyżka wiórek kokosowych
  • 70g truskawek

Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Truskawki kroimy i dekorujemy omlet

Całość ma: 380 kcal , B: 30,1g, T16,3 g, W: 47,1 g